Geschiedenis

Bakkerij Hus

De Broodfabriek dankt zijn naam aan de voormalige broodfabriek van Bakkerij Hus. In 1895 werd in Den Haag de eerste winkel van bakkerij HUS geopend. Door het grote succes bestond HUS in de jaren vijftig uit zes bakkerijen, 300 winkels, 400 bezorgers en 3.000 personeelsleden en werden er meer dan 80 soorten brood gebakken. Per fiets met rieten mand voorop, bakfiets, houten broodkar en later bestelbusjes werd het brood tot in de jaren zestig aan de deur bezorgd.

Amerikaanse leger

De Broodfabriek aan de Volmerlaan in Rijswijk was de zevende en laatste industriële HUS-bakkerij, die dienst deed van 1971 tot 1987. Duizenden broden, ontbijtkoeken, krentenbollen en kadetjes werden hier gebakken voor de wijde regio van Den Haag. Bekende A-merken van vroeger, zoals het King Cornbrood kwamen hier vandaan. Een grote klant van de bakkerij was ook het Amerikaanse leger dat tot 1985 in West Duitsland gestationeerd was. Met een oppervlakte van ruim 23.000 vierkante meter was het één van de grootste bakkerijen die Nederland ooit gekend heeft.

Van Konmar stokbroden naar Expo & Event Center

In de jaren negentig werd het complex verkocht en werden er met name de door de Konmar bekende Franse stokbroden gebakken. In 2012 werd het pand heropend onder de nieuwe naam De Broodfabriek Expo & Event center. Net als vroeger in de fabriek wordt er hard gewerkt. Maar nu aan de vele congressen, evenementen en beurzen die er jaarlijks plaatsvinden. Aan de lopende band, maar allemaal uniek en volledig op maat!

oud_broodfabriek2oud_broodfabriek